RECEPT PÅ TANGOTÅRTA
Recept
Ingredienser
BOTTEN
200 gr smör
4 ägg
6 dl socker
3 dl mjöl
8 msk kakao
4 msk vaniljsocker
2 krm salt
Dessa ingredienser är för två kladdkakor. Dela varje ingrediens på hälften till varje kaka.
FYLLNING
1 paket marsansås
4 dl mjölk
DEKORATION
300 gr mörk blockchoklad
1 rulle grön marsipan
1 rulle rosa marsipan
en gnutta röd karamellfärg
Anvisning
Börja med att baka två kladdkakor.
Smält smöret i en kastrull, vispa ägg och socker puröst, blanda sedan i resten av ingredienserna i sockersmeten och tillsätt smöret. Använd en springform för att underlätta förflyttning av kladdkakan från formen till det tårtan ska ligga på. Grädda i ugn på 175 grader i ca 24 minuter. Låt svalna.
Under tiden som kladdkakorna gräddas och svalnar kan du börja med fyllningen och dekorationen.
Följ vaniljkrämsreceptet på marsansåskartongen och ställ in i kylen. Fortsätt sedan med dekorationen.
Ta små klumpar av den gröna marsipanen och tryck ut på bordet, använd gärna plastfolie för att marsipanen inte ska fastna. Skär sedan ut små blad ur marsipanklicken. Antalet blad är frivilligt. Fortsätt sedan men marsipanrosen och ta en stor klump (lite mindre än halva rulllen) av den rosa marsipanen. Häll på en gnutta röd karamellfärg på klumpen och knåda in färgen så den får en mörkare rosa färg. Rulla sedan ut den till en tjock korv och skär den i små bitar. Ta de små bitarna och tryck ut med fingrarna så de blir runda plattor. Ta sedan en av plattorna och bilda mitten av rosen genom att korva den lite. Bygg sedan på runt om med de andra plattorna för att bilda en ros.
Vi tog hjälp av det här klippet när vi skulle göra rosen
http://www.youtube.com/watch?v=xvEVQ3a7BrU
När kladdkakorna är svala lägger du den första kladdkakan på ett fat eller liknande, smeta på vaniljkrämen och lägg sedan på den andra kladdkakan. Smält blockchokladen i micron på högsta effekt och häll sedan chokladen på kladdkakorna som ett täcke. Använd en slickepott till hjälp för att få en fin yta ovanpå kladdkakorna. Ställ sedan tårtan i frysen eller utomhus för att stelna chokladen. När den har stelnat är det dags för de sista detaljerna. Placera rosen på mitten på tårtan och rulla sedan smala stjälkar av den gröna marsipanen och lägg dem slingrande ut från rosen, tillsätt till sist bladen på stjälkarna och tårtan är klar!