BALETTÅRTA
Här är en ihopklippt film på hur vi gjorde balettårtan! :D
RECEPT TILL BALETTÅRTAN
Recept
Ingredienser
Tårtbotten:
3 dl mjöl
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
1 och en halv tsk bakpulver
Fyllning:
Hallonsylt
Marzansås, gör enligt vaniljkrämreceptet på kartongen, 2 påsar
Dekoration:
5 dl grädde
Röd karamellfärg
Två tuber med röd dekorationsgelé
En burk med rosa och lila hjärtströssel
En barbiedocka, endast överkropp
Anvisning
Blanda alla ingredienser till tårtbottnen i en bunke, rör om och häll ut i en långpanna.
Grädda i 175 grader, långt ned i ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna!
Skär sedan ut fyra olika stora cirklar av tårtbottnen för att bilda en kjol.
Placera den största cirkeln på ett fat eller liknande och smeta sedan på vaniljkräm.
Lägg den näst största cirkeln ovanpå och smeta på hallonsylt. Sedan nästa cirkel med vaniljkräm
igen och sätt till sist den minsta cirkeln högst upp. Skär ett hål i den minsta cirkeln och tryck ner
barbiedockan.
Vispa sedan halva mängden av grädden och täck hela kjolen. Ta sedan andra hälften grädden, vispa en aning
hårdare och blanda samtidigt i röd karamellfärg, välj själv hur pass rosa den ska vara. Ta sedan en
spritser med den rosa grädden i och spritsa linjer uppifrån och ned runt om hela kjolen med små
mellanrum mellan linjerna. Ta sedan dekorationsgelén och fyll i mellanrummen mellan gräddlinjerna
nerifrån och upp. Placera till sist ut hjärtströsslet över kjolen.