LOGG - 8/2
Utvärdering av tangotårtan
Förra onsdagen gjorde vi den tredje tårtan, tangotårtan. Vi gick på Ica och köpte två rullar marsipan, en rosa och en grön. Sen köpte vi även marsansås och mörk blockchoklad, resten hade vi redan hemma.
Vi började med att baka 2 kladdkakor som vi skulle ha som bottnar och medan dom stog i ugnen vispade vi marsansåsen som skulle vara mellan kladdkakorna och vi började även skära ut marsipandetaljerna som skulle vara ovanpå. När kladdkakorna hade svalnat smetade vi på marsansåsen emellan dem, sen smälte vi blockchoklad i micron och hällde ut över kladdkakan som ett lager. Sedan ställde vi ut den för att chokladen skulle stelna och vi fortsatte med marsipandetaljerna.
När chokladen hade stelnat började vi dekorera den med en stor ros som vi hade gjort, sen la vi ut stjälkar och blad utifrån rosen.
Förutom att varje kladdkaka skulle stå i ugnen en halvtimme var och sedan svalna, så gick det ganska fort att göra den här tårtan. Vi stötte inte på några problem den här gången, varken med ingredienser eller dekorering. Allt flöt på som det skulle!
Vi blev riktigt nöjda med resultatet, speciellt utseendet. Den blev mycket bättre än vad vi tänkt oss. Vi trodde inte att vi skulle få till marsipanrosen, men den blev superfin. Smaken vart också bättre än vad vi tänkt oss eftersom vi hade så lite lager. Den var väldigt mättande men ändå riktigt god. Sedan när vi skulle ta kort tog vi hjälp av Leo för att få till ett tangopar, dock blev bilderna ganska oseriösa vilket var synd.
Recept och bilder på tårtan kommer inom kort.
Förra onsdagen gjorde vi den tredje tårtan, tangotårtan. Vi gick på Ica och köpte två rullar marsipan, en rosa och en grön. Sen köpte vi även marsansås och mörk blockchoklad, resten hade vi redan hemma.
Vi började med att baka 2 kladdkakor som vi skulle ha som bottnar och medan dom stog i ugnen vispade vi marsansåsen som skulle vara mellan kladdkakorna och vi började även skära ut marsipandetaljerna som skulle vara ovanpå. När kladdkakorna hade svalnat smetade vi på marsansåsen emellan dem, sen smälte vi blockchoklad i micron och hällde ut över kladdkakan som ett lager. Sedan ställde vi ut den för att chokladen skulle stelna och vi fortsatte med marsipandetaljerna.
När chokladen hade stelnat började vi dekorera den med en stor ros som vi hade gjort, sen la vi ut stjälkar och blad utifrån rosen.
Förutom att varje kladdkaka skulle stå i ugnen en halvtimme var och sedan svalna, så gick det ganska fort att göra den här tårtan. Vi stötte inte på några problem den här gången, varken med ingredienser eller dekorering. Allt flöt på som det skulle!
Vi blev riktigt nöjda med resultatet, speciellt utseendet. Den blev mycket bättre än vad vi tänkt oss. Vi trodde inte att vi skulle få till marsipanrosen, men den blev superfin. Smaken vart också bättre än vad vi tänkt oss eftersom vi hade så lite lager. Den var väldigt mättande men ändå riktigt god. Sedan när vi skulle ta kort tog vi hjälp av Leo för att få till ett tangopar, dock blev bilderna ganska oseriösa vilket var synd.
Recept och bilder på tårtan kommer inom kort.
Kommentarer
Trackback